• “Een prettige vrijetijdsbesteding, een rustpunt en individuele aandacht”

  De buitenschoolse opvang (bso) is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot 13 jaar. Naast de opvangfunctie vervult onze buitenschoolse opvang tevens een recreatieve en educatieve functie.

  De buitenschoolse opvang neemt de verantwoordelijkheid voor uw kind over op die tijden dat u zelf niet aanwezig kan zijn. Kinderen kunnen bij de buitenschoolse opvang spelen of deelnemen aan diverse activiteiten. Daarbij kunnen kinderen bij de buitenschoolse opvang iets leren of oefenen. Het accent ligt bij de opvang op het bieden van een prettige vrijetijdsbesteding, een rustpunt en individuele aandacht. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn zorg en veiligheid. Lettend op de ontwikkelingsfase bieden wij, samen met u als ouder/ verzorger, begeleiding bij de ontwikkeling van uw kind. De naschoolse opvang begint altijd in een ontspannen sfeer, onder het genot van een hapje en drankje nemen wij de dag met de kinderen door. De kinderen kunnen de middag vervolgens naar eigen wens indelen, waarbij zij kunnen deelnemen aan allerlei sport, spel en creatieve activiteiten. Voor de oudere kinderen is er gelegenheid om in rust huiswerk te maken.

   

  Vooruitstrevend en innovatief
  Als vooruitstrevende en innovatieve organisatie biedt Kinderopvang De Vrije Vogels verschillende uitdagende activiteiten aan. Beweging is belangrijk voor kinderen en vormt een vast onderdeel bij de buitenschoolse opvang. Zo kunnen kinderen op meerdere dagen in de week onder begeleiding deelnemen aan de Sport BSO.

   

  Uitdagende en afwisselende thema's
  Gedurende het jaar worden er allerlei activiteiten verzorgd op de bso welk worden aangeboden vanuit wisselende thema's. Deze thema's sluiten aan op bijvoorbeeld de jaargetijden en maatschappelijke ontwikkelingen. Binnen deze thema's zijn er vaste categorieën waarbinnen de activiteiten vallen. Met de verscheidenheid aan activiteiten krijgen de kinderen de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun talenten te ontdekken! Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende categorieën:

  Muziek, Dans & Theater

  Sport & Spel  Kunst & Creatief  Natuur & Techniek 
     

   

  Vakantieopvang
  Kinderopvang De Vrije Vogels biedt ook in de vakanties opvang aan op de bso. De vakanties bieden de mogelijkheid voor allerlei leuke activiteiten. Tijdens deze periode bieden wij extra activiteiten aan en worden er leuke uitstapjes georganiseerd. De uitstapjes variëren van een bezoekje aan de kinderboerderij tot aan een museum.

   

  Ophaalservice
  Kinderopvang De Vrije Vogels zorgt ervoor dat kinderen op een veilige en verantwoorde manier naar de buitenschoolse opvang komen. Na schooltijd worden de kinderen dan ook onder begeleiding opgehaald van school en naar de locatie van de buitenschoolse opvang gebracht. Indien de school van uw kind op loopafstand van de buitenschoolse opvang gevestigd is zal dit voornamelijk te voet gebeuren.