Kinderdagverblijf Nieuwegein - locatie Lupinestraat

Ligging

Het kinderdagverblijf is gelegen in de wijk Hoog Zandveld in Nieuwegein. De locatie bevindt zich in een scholencomplex naast de basisscholen Ziezo, Willem-Alexander en De Tweeklank. Door de ligging in het scholencomplex biedt het ouders een ideale locatie indien het oudere kind(eren) gebruik maakt van de aangrenzende basisscholen.
De locatie kenmerkt zich door een goede bereikbaarheid met een directe verbinding tot hoofdwegen zoals de A2. Bij het kinderdagverblijf zijn gratis parkeervoorzieningen en een bus- en tramhalte bevinden zich op loopafstand.

 

Impressie van de Locatie

Het kinderdagverblijf dat sinds december 2013 geopend is kenmerkt zich door haar kleinschaligheid met gezellige en intieme groepsruimtes. De inrichting van de groepsruimtes heeft een stimulerende werking, waarbij er rekening is gehouden met de behoeften van de kinderen in de verschillende leeftijdsfasen. In de ruimte bevinden zich verschillende speelhoeken met uitdagend speelgoed die de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen stimuleren. De ruimte is onder andere door kleur en materiaalgebruik aantrekkelijk voor kinderen en nodigt uit tot spelen.
Het kinderdagverblijf beschikt over een eigen aangrenzende buitenruimte waar de kinderen veilig kunnen spelen. Tevens worden er regelmatig met de groepsleiding uitstapjes gemaakt naar het nabij gelegen park en de speeltuin.

 

Groepsindeling

  • 2 verticale groepen (0 tot 4 jaar) – max. 16 kinderen per groep

 

Opvang tot 15:00 uur

Naast halve dagopvang tot 13:30 uur is op deze locatie ook opvang tot 15:00 uur mogelijk. Een overzicht van alle opvangmogelijkheden op deze locatie vindt u terug bij tarieven.

Adres:
Lupinestraat 15
3434HA Nieuwegein
  Telefoon: 030-2059968
Openingstijden: 7:30 - 18:30 uur
Registratienummer: 260663864 - naar register


Agenda

do 27-09-18 Kinderkapper
do 04-10-18 Dierendag
ma 08-10-18 Start Uk & Puk thema Vervoer
di 09-10-18 Uitje Peuterplus groep naar BSO

Werken met de VVE-methode Uk&Puk

puk

In het kader van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wordt op het kinderdagverblijf gewerkt met de VVE methodiek Uk&Puk. Middels de methodiek wordt op een speelse en heel natuurlijke wijze de brede ontwikkeling van baby's, dreumesen en peuters gestimuleerd.

De pop Puk staat centraal en is het speelkameraadje van de kinderen. De belevenissen van Puk zijn voor de kinderen heel herkenbaar. De methode is opgebouwd uit elf speelse thema's. Ze variëren van 'Eet smakelijk!' en 'Wat heb jij aan vandaag?' tot 'Ik en mijn familie' en 'Ik ben bijna 4!'. De thema's zijn opgebouwd uit activiteiten die in een grote groep, kleine groepjes of individueel met de kinderen worden uitgevoerd. De activiteiten maken onderdeel uit van het dagritme van de groep.

Eerste prikkels Engels voor de oudste peuters

vlagOm de kinderen extra uitdaging te geven biedt Kinderopvang De Vrije Vogels de eerste prikkels Engels voor de oudste peuters (vanaf 3 jaar). Gedurende de opvang ligt de focus uiteraard op de Nederlandse taal. Daarnaast zal iedere dag 15 minuten besteed worden aan de eerste prikkels Engels. Het accent ligt op de eerste basisbeginselen van Engelse taal, zoals jezelf voorstellen, iemand begroeten, het tellen tot tien of de kleuren en de dagen van de week.

De eerste prikkels worden spelenderwijs aangeboden in de vorm van liedjes, voorlezen of spelletjes. Het doel is om de kinderen vertrouwd te maken met een andere taal. Daarnaast is bekend dat de taalverwerving op jonge leeftijd gemakkelijker verloopt dan op latere leeftijd. Het vertrouwd zijn met en beschikken over de eerste beginselen van Engels geeft de kinderen een voorsprong op latere leeftijd. De eerste prikkels Engels worden vrijblijvend door de groepsleiding aangeboden. Dit wil zeggen dat kinderen wel worden gestimuleerd, maar dat er geen eisen aan kinderen worden gesteld of een eindniveau is bepaald.

Ouderportaal

ipadAlle ouders die opvang afnemen bij Kinderopvang De Vrije Vogels hebben kosteloos toegang tot het ouderportaal. Via het ouderportaal worden ouders d.m.v. foto’s en korte berichtjes dagelijks geïnformeerd over activiteiten waaraan hun kind heeft deelgenomen. Van de jongste kinderen is ook de registratie van o.a. flesvoedingen en slaapjes op de tijdlijn terug te vinden. De foto’s zijn alleen voor de ouders van het kind zichtbaar door in te loggen op het ouderportaal met hun persoonlijke inloggegevens. Van deze foto’s kan tevens een fotoboekje gedownload worden als pdf zodat er een mooi aandenken is voor later.

Naast al deze leuke functionaliteiten kunnen ouders ook hun persoonlijke gegevens zoals adres-, contact- en opvanggegevens inzien en desgewenst wijzigen. Eenvoudig is ook het afmelden van het kind en het aanvragen van een extra opvangdag of ruildag. Extra handig is onze app waarmee het ouderportaal naast de pc/laptop ook mobiel op een smartphone of tablet toegankelijk is.

Kinderkapper

kapKinderopvang De Vrije Vogels biedt de mogelijkheid om uw kind tijdens de opvang te laten knippen. Deze service wordt verzorgd door de specialisten van De Kinderkapper. De ervaren kappers van De Kinderkapper komen om de 6 à 7 weken op de locatie van uw kind om de aangemelde kinderen tegen een aantrekkelijk tarief te knippen.

Fotograaf

camaraElk jaar komt de fotograaf langs op onze kinderdagverblijven om de kinderen op de foto te zetten. De fotograaf komt drie dagen waardoor alle kinderen in de gelegenheid worden gesteld om gefotografeerd te worden. Verder wordt de mogelijkheid geboden om de leukste foto('s) bij te bestellen en/of op een van de vele andere producten af te laten drukken. Er geldt vanzelfsprekend geen aankoopverplichting.