Kinderdagverblijf Utrecht - locatie C. van Maasdijkstraat

Ligging

Het kinderdagverblijf is gelegen ten noordwesten van het centrum van Utrecht in de wijk Zuilen en nabij de wijken Ondiep, Pijlsweerd en Overvecht. Naast het pand van het kinderdagverblijf is tevens een buitenschoolse opvang van Kinderopvang De Vrije Vogels gevestigd. De locatie heeft een directe verbinding met de Amsterdamsestraatweg welk verbinding biedt tot de hoofdwegen. Met een bushalte op loopafstand is de locatie tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De goede bereikbaarheid en de gratis parkeervoorzieningen zorgen ervoor dat u als ouder zo min mogelijk hinder ondervindt bij het brengen en halen van uw kind. De ligging nabij het Julianapark biedt de mogelijkheid om regelmatig met de kinderen naar het park te gaan.

 

Impressie van de Locatie

Het kinderdagverblijf beschikt over vijf groepen. De veelzijdige inrichting zorgt ervoor dat de kinderen spelenderwijs op een uitdagende manier zich op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen. De groepen en centrale speelhal zijn ingericht met diverse uitdagende hoeken. De aangrenzende buitenruimte geeft de kinderen de mogelijkheid om in alle veiligheid rustig buiten te spelen. Zo kunnen de kinderen o.a. klimmen en klauteren of tuinieren in de moestuin. In de nabijheid van het kinderdagverblijf ligt een park met speeltuin waar wij geregeld een bezoek aan brengen. De veelzijdigheid van het kinderdagverblijf zorgt er voor dat de kinderen vanuit hun veilige groepsruimte iedere dag zowel binnen als buiten nieuwe uitdagende avonturen kunnen beleven.

 

Groepsindeling

  • 1 horizontale groep (0 tot 2 jaar) - max. 12 kinderen per groep
  • 1 horizontale groep (0 tot 2 jaar) - max. 16 kinderen per groep
  • 2 horizontale groepen (2 tot 4 jaar) - max. 16 kinderen per groep
  • 1 verticale groep (0 tot 4 jaar) – max. 16 kinderen per groep
     

Onze Peuter + groepen: Een kleine stap naar de basisschool

Voor iedere peuter komt er een tijd dat ze een nieuwe uitdaging aangaan op de basisschool. Voor de ene peuter zal deze stap groter zijn dan voor de andere. We gaan gericht te werken en bereiden de oudste peuters stap voor stap voor op de basisschool.

Ons Peuter+ programma is speciaal bedoeld voor de oudste peuters vanaf 3 jaar. Onze pedagogisch medewerker weten welke vaardigheden en kennis peuters nodig hebben om een goede overstap te maken. Spelenderwijs leren ze hen de benodigde kennis en vaardigheden aan. Er worden uitdagende activiteiten georganiseerd om de ontwikkeling op alle gebieden te stimuleren. Tevens bieden we de eerste prikkels Engels aan om de kinderen vertrouwd te maken met een andere taal. Naast de groepsactiviteiten is er volledige aandacht voor het individuele kind waarbij gekeken wordt op welke gebieden het kind juist extra begeleiding nodig heeft of waar het kind juist extra uitdaging geboden kan worden.

Indien kinderen doorstromen naar de buitenschoolse opvang van Kinderopvang De Vrije Vogels is er tevens de mogelijkheid om tijdens de opvang te wennen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de stap naar buitenschoolse opvang zo klein mogelijk is voor het kind.

 
Adres:
C. van Maasdijkstraat 35
3555VM Utrecht
  Telefoon: 030-2059984
Openingstijden: 7:30 - 18:30 uur
Registratienummer: 940999729 - naar register


Agenda

do 04-10-18 Dierendag
do 04-10-18 Kinderkapper
ma 08-10-18 Start Uk & Puk thema Vervoer
di 09-10-18 Uitje Peuterplus groep naar BSO

Werken met de VVE-methode Uk&Puk

puk

In het kader van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) wordt op het kinderdagverblijf gewerkt met de VVE methodiek Uk&Puk. Middels de methodiek wordt op een speelse en heel natuurlijke wijze de brede ontwikkeling van baby's, dreumesen en peuters gestimuleerd.

De pop Puk staat centraal en is het speelkameraadje van de kinderen. De belevenissen van Puk zijn voor de kinderen heel herkenbaar. De methode is opgebouwd uit elf speelse thema's. Ze variëren van 'Eet smakelijk!' en 'Wat heb jij aan vandaag?' tot 'Ik en mijn familie' en 'Ik ben bijna 4!'. De thema's zijn opgebouwd uit activiteiten die in een grote groep, kleine groepjes of individueel met de kinderen worden uitgevoerd. De activiteiten maken onderdeel uit van het dagritme van de groep.

Eerste prikkels Engels voor de oudste peuters

vlagOm de kinderen extra uitdaging te geven biedt Kinderopvang De Vrije Vogels de eerste prikkels Engels voor de oudste peuters (vanaf 3 jaar). Gedurende de opvang ligt de focus uiteraard op de Nederlandse taal. Daarnaast zal iedere dag 15 minuten besteed worden aan de eerste prikkels Engels. Het accent ligt op de eerste basisbeginselen van Engelse taal, zoals jezelf voorstellen, iemand begroeten, het tellen tot tien of de kleuren en de dagen van de week.

De eerste prikkels worden spelenderwijs aangeboden in de vorm van liedjes, voorlezen of spelletjes. Het doel is om de kinderen vertrouwd te maken met een andere taal. Daarnaast is bekend dat de taalverwerving op jonge leeftijd gemakkelijker verloopt dan op latere leeftijd. Het vertrouwd zijn met en beschikken over de eerste beginselen van Engels geeft de kinderen een voorsprong op latere leeftijd. De eerste prikkels Engels worden vrijblijvend door de groepsleiding aangeboden. Dit wil zeggen dat kinderen wel worden gestimuleerd, maar dat er geen eisen aan kinderen worden gesteld of een eindniveau is bepaald.

Ouderportaal

ipadAlle ouders die opvang afnemen bij Kinderopvang De Vrije Vogels hebben kosteloos toegang tot het ouderportaal. Via het ouderportaal worden ouders d.m.v. foto’s en korte berichtjes dagelijks geïnformeerd over activiteiten waaraan hun kind heeft deelgenomen. Van de jongste kinderen is ook de registratie van o.a. flesvoedingen en slaapjes op de tijdlijn terug te vinden. De foto’s zijn alleen voor de ouders van het kind zichtbaar door in te loggen op het ouderportaal met hun persoonlijke inloggegevens. Van deze foto’s kan tevens een fotoboekje gedownload worden als pdf zodat er een mooi aandenken is voor later.

Naast al deze leuke functionaliteiten kunnen ouders ook hun persoonlijke gegevens zoals adres-, contact- en opvanggegevens inzien en desgewenst wijzigen. Eenvoudig is ook het afmelden van het kind en het aanvragen van een extra opvangdag of ruildag. Extra handig is onze app waarmee het ouderportaal naast de pc/laptop ook mobiel op een smartphone of tablet toegankelijk is.

Kinderkapper

kapKinderopvang De Vrije Vogels biedt de mogelijkheid om uw kind tijdens de opvang te laten knippen. Deze service wordt verzorgd door de specialisten van De Kinderkapper. De ervaren kappers van De Kinderkapper komen om de 6 à 7 weken op de locatie van uw kind om de aangemelde kinderen tegen een aantrekkelijk tarief te knippen.

Fotograaf

camaraElk jaar komt de fotograaf langs op onze kinderdagverblijven om de kinderen op de foto te zetten. De fotograaf komt drie dagen waardoor alle kinderen in de gelegenheid worden gesteld om gefotografeerd te worden. Verder wordt de mogelijkheid geboden om de leukste foto('s) bij te bestellen en/of op een van de vele andere producten af te laten drukken. Er geldt vanzelfsprekend geen aankoopverplichting.